Пица Маргарита

14 февруари 2022
Пица Маргарита

За тестото

Доматен сос

Плънка

  • моцарела - 250г. - 2.89лв
  • босилек - 2 стръка - 0.39лв
  • зехтин - 2 супени лъжици - 0.30лв

Сосове

Също така може да използвате нашата безглутенова смес за пица Balviten.

Порции: 2 пици

Време за приготвяне: 1 час и 25 мин

Сума: 9.29лв

Начин на приготвяне:

  • За тестото: в купа разбъркайте брашното с щипка сол. Разтворете маята в една трета от хладката вода и добавете тази смес към брашното. Добавете останалата част от водата и разбъркайте със зехтина и захарта. Замесете тестото и го омесвайте щателно в продължение на поне 5 минути. Това се прави по-лесно с миксер или кухненски робот.
  • Поставете тестото върху кухненския плот и го месете ръчно още една минута. Вземете купа, намажете я с мазнина, оформете тестото на хубава топка и го сложете в купата. Покрийте купата с чиста, влажна кухненска кърпа и оставете тестото да втасва в продължение на 1 час.
  • Междувременно изсипете соса в тенджера и го оставете леко да къкри в продължение на 5 мин.
  • Разделете тестото на 2 равни части и оформете 2 топки. Разточете ги на тънък блат с помоща на точилка. 
  • С помощта на черпак изсипете половината от доматения сос в средата на блата и го разнесете към краищата с помощта на заоблената долна страна на черпака. Оставете малко разстояние между соса и външния край. Вземете една топка моцарела, накъсайте я на парчета и разпределете парчетата върху пицата.
  • Печете пицата на предварително загрята фурна на 240 ° за 6-7 минути.
  • Извадете пицата. Разпределете половината от босилека върху пицата и я полейте с половината от зехтина. Нарежете пицата на парчета с компактния нож за пица Brio. Изпечете втората пица по същия начин.

Приятен апетит!