Съставки:
Сос от сирене
Плънка
- 450г телешка кайма
- 750мл доматен сос
- 1 супена лъжица захтин
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 300г спанак
- 1 яйце
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 80г настърган пармезан
За приготвянето ще Ви помогне нашата квадратна тава Pasabahce
Порции: 6
Време за подготовка: 50мин.
Време за готвене: 45мин.
Начин на приготване:
- Сварете пастата според указанията на опаковката. Изплакнете със студена вода. Отцедете добре и оставете настрана.
- За соса от сирене: Разтопете маслото в тенджера. Разбъркайте брашното и гответе за 1 минута. Постепенно добавете млякото, солта и черния пипер. Гответе, като разбърквате, докато сосът заври и се сгъсти. Добавете пармезана и разбъркайте до хомогенност.
- За плънката: Загрейте зехтина в голяма тенджера, добавете чесъна и лука. Гответе, докато лукът омекне. Добавете телешката кайма и разбъркайте.Когато каймата е готова, свалете от огъня, добавете спанака, яйцето и босилека. Добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете пармезана и разбъркайте добре.
- Изсипете половината доматен сос на дъното на тавата. Напълнете канелоните и ги подредете в тавата, само на един ред.
- Залейте със соса от сирене и с останалия доматен сос. Поръсете с пармезан
- Печете 35-40мин на предварително загрята на 180 градуса фурна, без да покривате.
Приятен апетит!