Пълнени канелони с кайма и спанак

14 февруари 2022
Пълнени канелони с кайма и спанак

Съставки:

Сос от сирене

Плънка

  • 450г телешка кайма
  • 750мл доматен сос
  • 1 супена лъжица захтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 300г спанак
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжичка сух босилек
  • 80г настърган пармезан

За приготвянето ще Ви помогне нашата квадратна тава Pasabahce

Порции: 6

Време за подготовка: 50мин.

Време за готвене: 45мин.

 

Начин на приготване:

  • Сварете пастата според указанията на опаковката. Изплакнете със студена вода. Отцедете добре и оставете настрана.
  • За соса от сирене: Разтопете маслото в тенджера. Разбъркайте брашното и гответе за 1 минута. Постепенно добавете млякото, солта и черния пипер. Гответе, като разбърквате, докато сосът заври и се сгъсти. Добавете пармезана и разбъркайте до хомогенност.
  • За плънката: Загрейте зехтина в голяма тенджера, добавете чесъна и лука. Гответе, докато лукът омекне. Добавете телешката кайма и разбъркайте.Когато каймата е готова, свалете от огъня, добавете спанака, яйцето и босилека. Добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете пармезана и разбъркайте добре.
  • Изсипете половината доматен сос на дъното на тавата. Напълнете канелоните и ги подредете в тавата, само на един ред. 
  • Залейте със соса от сирене и с останалия доматен сос. Поръсете с пармезан
  • Печете 35-40мин на предварително загрята на 180 градуса фурна, без да покривате.

 

Приятен апетит!